Wegenwerken in Massenhoven


We houden u graag op de hoogte van de werken aan de brug in Massenhoven.
Hier kan u steeds het laatste nieuws terugvinden.

Update 26-10-2020

Actuele hinder

Versmalde rijstroken op de Liersebaan (N14)
De werken van AWV met hinder starten vanaf 19 november 2018 wanneer de Liersebaan wordt aangepakt. Tijdens het grootste deel van de werken zal er in elke richting één versmalde rijstrook beschikbaar zijn. Op twee momenten kan dit echter niet:

• Op de brug over de E313 is de ruimte beperkt. Wanneer we hier het wegdek vernieuwen (fase 7), zal er slechts één rijstrook beschikbaar zijn voor het verkeer. Het verkeer van Zoersel richting Lier kan dan over de Liersebaan blijven rijden. Het verkeer in de andere richting volgt een omleiding via de Herentalsebaan en Vierselbaan.

• Tijdens fase 6 (voorjaar 2021), wanneer de nieuwe brug naar zijn definitieve positie wordt verplaatst, zal de Liersebaan gedurende 2 maanden volledig afgesloten zijn. Het verkeer volgt in beide richtingen de omleiding via de Herentalsebaan en Vierselbaan.


Op- en afritten E313 maximaal bereikbaar
Ook de op- en afritten van de E313 blijven bijna altijd bereikbaar. De op- en afrit richting Hasselt zal enkel tijdens fase 2 en in fase 5 niet bereikbaar zijn. Voor de op- en afrit richting Antwerpen leggen we bij het begin van het project tijdelijke rijstroken aan naast de bestaande op- en afrit (fase 1). Daardoor zijn deze altijd bereikbaar, behalve tijdens fase 6.

Zagerijstraat en Kanaalstraat toegankelijk
De Zagerijstraat en de Kanaalstraat blijven tijdens de volledige duur van de werken bereikbaar. De zijstraten Vilderhaag en Venstraat worden wel afgesloten en dit al bij het begin van de werken. Deze straten blijven ook in de toekomstige situatie afgesloten van de Liersebaan.

Omleiding voor fietsers via brug Viersel
Fietsers volgen een omleiding over de brug van Viersel. Deze omleiding zal tijdens de volledige duur van de werken gelden. De fietsomleiding is noodzakelijk omdat een veilige doorgang voor fietsers over de zeer beperkte ruimte langs de werfzone niet kan gegarandeerd worden.

Kaart wegenwerken Massenhoven

Deel op Facebook | Deel op Twitter | Deel op Linkedin

Bouwadvies nodig ?


Vraag hier gratis en vrijblijvend een gesprek met een SuperHuis-bouwadviseur!

Vraag een gesprek aan

Zullen wij u op de hoogte houden?

Schrijf u vrijblijvend in op onze nieuwsbrief.