Wegenwerken in Massenhoven


We houden u graag op de hoogte van de werken aan de brug in Massenhoven.
Hier kan u steeds het laatste nieuws terugvinden.

Update 08-12-2020

ACTUELE HINDER

Nog net voor de jaarwisseling, vanaf woensdag 9 december, zal de langverwachte kanaalbrug op de tijdelijke locatie in gebruik genomen worden. 

Wat betekent dit voor de weggebruiker?

Voor het autoverkeer verandert er in principe weinig: tussen Lier en Zandhoven blijft alle verkeer via de Liersebaan mogelijk. Het grote verschil is natuurlijk dat het voortaan over de nieuwe brug op de tijdelijke locatie rijdt. Op de Liersebaan, tussen de snelweg en het kanaal, blijven de versmalde rijstroken behouden.
 
Fietsers daarentegen zullen opgelucht kunnen ademhalen. Tussen Lier en Massenhoven/Zandhoven kunnen ze opnieuw rechtstreeks via de Liersebaan fietsen. De grote omleiding via Viersel komt daardoor voorlopig te vervallen. Fietsers kunnen voortaan in beide richtingen fietsen over het fietspad aan de noordkant van de rijweg en de brug, dat is aan de kant van de rijweg richting Lier. Komende van Lier en Zandhoven worden fietsers ter hoogte van de bestaande fietsoversteekpunten (aan Shell tankstation en Kerkstraat) opgevangen en gevraagd om de gewestweg over te steken. Fietsers moeten ermee rekening houden dat het plaatselijk om een tijdelijk fietspad gaat. Het jaagpad langs het kanaal blijft om veiligheidsredenen afgesloten ter hoogte van de brug.

Afbraakwerken oude brug

In het weekend van zaterdag 12 en zondag 13 december duwt De Vlaamse Waterweg nv het gaspedaal nog wat verder in. De aannemer start dan de afbraakwerken van de oude brug. Tegen Kerstmis moet die brug volledig afgebroken zijn. De Vlaamse Waterweg nv raadt het af om deze werkzaamheden van nabij te volgen, gelet op de geldende veiligheidsmaatregelen in de strijd tegen corona.
 

Vooruitblik 2021

Tijdens de kerstperiode liggen alle werken stil. In de week van 4 januari gaat iedereen opnieuw aan de slag. AWV bouwt dan verder aan de keermuur aan de kant van Adams en De Vlaamse Waterweg nv werkt in volle vaart aan de nieuwe funderingen en (hogere) landhoofden op de definitieve locatie.
 
Zoals je weet moet de brug uiteindelijk nog verplaatst worden naar die definitieve locatie, waar de brug ook hoger komt te liggen. Tijdens die verschuivingsoperatie zal de Liersebaan tijdelijk geknipt worden. Volgens de huidige planning gebeurt dat op het einde van de lente, om in de zomer van 2021 de werken in Massenhoven volledig af te ronden.

Kaart wegenwerken Massenhoven

Deel op Facebook | Deel op Twitter | Deel op Linkedin

Bouwadvies nodig ?


Vraag hier gratis en vrijblijvend een gesprek met een SuperHuis-bouwadviseur!

Vraag een gesprek aan

Zullen wij u op de hoogte houden?

Schrijf u vrijblijvend in op onze nieuwsbrief.